in

Lie To Me

Eğer psikolojiye ve beden diline merakınız varsa size bu diziyi önerebilirim. Her bölümden kesinlikle yeni yeni şeyler öğreniyorsunuz. 

Öğretmenimiz bir dersinde flash belleğinde bu dizinin bir kaç bölümünü getirdiğinde izleme şansını yakalamıştım.  

İzlerken sizinde yorum kabiliyetiniz gelişiyor. Düşünsenize kim istemez ki karşısında yalan söyleyen birini bir hareketinden anlamayı . 

 

“Bir insan on dakikada ortalama kaç kez yalan söyler?” sorusu ile yola çıkan Lie to Me, Dr. Lightman ve ekibinin yalanları ortaya çıkartma sürecini konu alan, psikolojik ağırlığı da olan bir yapım. 

Her bölümde, yeni davalar, yeni yüzler benzer yalanlar ile mücadele eden Lightman Grup, beden dilini ve yüz ifadelerini okuyarak yalanları analiz ediyor, sıradan vatandaşlardan hükümetin askeri birimlerine kadar her türlü çözümsüz vakayı ele alıyor. Amerikalı Davranış Bilimcisi Paul Ekman’ın hayatından yola çıkarak yaratılan dizide, yönetmen Quentin Tarantino‘nun sevdiği oyunculardan Tim Roth, Dr. Lightman karakteriyle başrolde karşımıza çıkıyor. 

The Unit (Vahan Moosekian ve Kurt Moritz),The X Files (Daniel Sackheim), Shark (David Nevins24 (Brian Grazer) gibi televizyon efsanesi olan dizilerin yapımcılarının ortak çalışmasıyla kotarılan Lie to Me, dram ve gerilimin ustaca dengelendiği, bağımlılık yaratma potansiyeli yüksek bir dizi.

 

 Eğer izlemeyi düşünürseniz ya da buna benzer dizileri tavsiye etmek isterseniz yorum bırakmayı unutmayın 🙂

Ne düşünüyorsun ?

0 puan
Artı oy Eksi oy

- Sinem

İnsanların hayal dünyasında yaşıyorum.

PDR | ADALET

21

Bir cevap yazın

Yıldızlarına Mezar Olan Evren

Bir Dolap Dolusu İyiki